Esbmen

Vehtavirran eteläpuolella tasangot jatkuvat pitkälle ja yhdistyvät ennen pitkää etelän preerioihin. Osaa Vehtavirran eteläpuolisesta kumpuilevasta ruohotasangosta kutsutaan Vuohitasangoiksi siellä asuvien Ibixiaanien eli vuohikansan takia. Näillä alueilla on varsin todennäköistä törmätä biisoneita (tai hiisikansan jäseniä) metsästäviin Ibixiaaneihin.
Vuohet ovat eteläisempien nomadien tapaan paimentolaiskansaa ja ibixiaaneilla on oikeastaan vain yksi pysyvämpi asutus, vahvasti linnoitettu Esbmenin kylä. Kylä makaa mukavasti pienen kukkulan kupeessa 145 mailia Whitefordista ja tasapainon aikana se oli noin 20 mailia Varjomaiden rajasta. Nykyään se on tosin hyvinkin saman verran Varjomaiden sisällä. Kylä on tärkeä kauppakumppani Whitefordin kanssa, sillä se on ainut jaden lähde läntisillä mailla. Jade ei itsessään ole maagista, mutta se hylkii vahvasti Varjomaiden saastetta ja ilmeisesti sen ansiosta maaperä ei ole korruptoitunut paria mailia kukkulaa lähempää. Kylä on vuohikansalle hieman epätavallinen asutus, sillä se muistuttaa enemmän pientä linnoitettua kaupunkia kuin normaalit pyöreät paaluvarustetut kylät. Esbmen onkin aikanaan vallattu koboldeilta. Se sijaitsee pienehkön mäen kupeessa, kallionjyrkänteen alla. Kaupungin sisältä lähtee kaivoskuiluja mäen alle (osittain myös avolouhos) ja sieltä kaivetaan jadea, jolla käydä kauppaa sivistyneen väen kanssa. Jadelle löytyy kyllä Esbmenin kylällä myös oma käyttö, sillä sitä annetaan mukaan partioille, jotka kulkevat Varjomaille asti tappamaan siellä asuvia hirviöitä. Kylässä asuu tiettävästi noin puolitoista tuhatta Ibixiaania.

Ensimmäisen ja toisen päivän välisenä yönä, kesäkuussa vuonna 12 Varjon aikakautta, valtava massa Varjomaiden olentoja tunkeutuu aiemmin Mustilla Soilla tapetun demonin siskon johdolla linnoituskaupunkiin. Esbmen menetetään, mutta suuri määrä sen asukkaita ja jadea saadan evakuoitua takaisin sivistyneille maille.

Winter_landscape.jpg

Esbmen

Shadowlands Belmikor Belmikor