Shadowlands

Sota muuttuu

Vuosi vaihtuu. Hälyttäviä huhuja rantautuu lännestä. Varjomaat ovat edenneen viimeisen kuukauden aikana paljon totuttua nopeammin ja vuohikansan kaupunki Esbmen on nykyään Varjomaiden peitossa. Kuuleman mukaan kaupunkia ei ole vielä valloitettu, kiitos kukkulan sisältä löytyvien massiivisten jade-esiintymien, jotka estävät korruptoituneen maaston leviämisen kaupunkiin itseensä asti. Varjomaiden rajalle ei ole suoraa matkaa enää kuin 120 mailin verran. Seikkailijoiden kilta tekee verrattain hyvää tulosta ja kertoo jäseniensä tappaneen suuren määrän Varjomaiden asukkeja, tuoden takaisin ennennäkemättömiä määriä Verta matkoiltaan, mutta hyvät uutiset hukkuvat melankoliaan joka seuraa lähes täysin menetetyistä kauppasuhteista aikanaan vuohikansan valloittamaan kaupunkiin. Whitefordiin saapuu vuoden vaihteessa myös eteläisten maitten valtioista “maageja” jotka, huolimatta oudoista tavoistaan, valavat myös uutta uskoa taistelussa pahuutta vastaan kaupatessaan ennen näkemättömiä taikaesineitä, ja näin vahvistaessaan myös Seikkailijoiden ja Tutkimusmatkailijoiden Killan tehoa. Myös ensimmäistä kertaa ikinä Killan johtaja tekee jotain näkyvästi ja Uuden Vuoden päivänä puhuu julkisesti markkina-alueella tulevasta uhasta, kehottaen kaikkia valmistautumaan erittäin ankaraan talveen, kevääseen ja kesään; Samalla luvaten että Whitefordin isäntä, Heidel, ei tule jättämään rajakaupunkiaan yksin. 9. tammikuuta seudun voimakkain maagi ja muutama seudun kokeneimpia samoojia saapuu takaisin kaupunkiin väsyneinä ja selkä väärinä todisteista taisteluista pahuutta vastaan. Jos Killan johtajan Ezekielin sanoilta on joku vielä välttynyt niin nyt viimeistään kaikki kuuntelevat palaavia matkailijoita, joiden pieninkin kuiskaus leviää kaupungissa kuin kulovalkea.
Vuoden vaihteessa palaamassa kaupunkiin talveksi ovat myös läntiset ja koilliset kullanhuuhtojat, mutta tällä hetkellä kaaos ja mullistus ovat kaikkien huulilla. Myös Arhapäältä ja Usvametsästä kantautuu tarinoita levottomuuksista ja Kirkkaan Tähden Kirkko kasvattaa jäseniensä määrää ilmeisestikin saapuvan maailmanlopun edellä.

Comments

Belmikor Belmikor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.