Shadowlands

Mordenin journaali: Heinäkuu

Olen löytänyt paikkani. Täällä pystyn olemaan hyödyksi. Näen uusia paikkoja. Pääsen piirtämään karttoja. Myös varaa pergamenttiin, jolle piirtää. Tällä menolla varmasti varaa myös oikeaan paperiin. Kiltaa tuntuu sitovan samanlainen byrokratia mitä lähdin Heidelistä pakoon. Välttämätön paha. Mutta vaikuttaa olevan vain pintaa. Sen sisäiset toimijat valtaosin välinpitämättömiä näistä organisaatiorakenteista. Yksinkertaisia, mutta eivät tyhmiä. Varsinkaan Bethanel. Älyllinen kapasiteetti ja tiedot herättävät kateutta. Hyödyllinen liittolainen. Heikko taistelija. Tukiroolissa kuten minäkin.
En päässyt vielä lähtemään länteen Varjomaille. Kiinnostava. Kiehtova. Mutta ehkä liian vaarallinen vielä. Ensin opittava taistelemaan. Rakentamaan parempia laitteita. Kehitettävä lisää työkaluja. Sen sijaan suuntasimme pohjoiseen, kohti Pihkametsää. Paikalliselta hakkuuaukealta kadonnut työläisiä. Tai tutkijoita. En ole varma. En kuunnellut. Mielenkiintoisen näköinen lintu vei huomion. Varsin kaunis. En kuitenkaan tiedä mikä. Harmillinen aukko tiedoissa ikivanhan luonnonkansan jälkeläiselle. Pitää paikata myöhemmin. Jokatapauksessa henkilöt löydettävä. Töiden keskeytyminen aiheuttaa heiluntaa kaupassa. Huono kehityssuunta. Vaikeina aikoina ekonomia pyrittävä vakauttamaan. Rahavirtojen pysähtyminen haitallista lokaalille yhteisölle. Auttamalla täällä, hyödyn rahallisen palkkion lisäksi täyttämällä Masnachwrin kolmannen sakramentin. Saimme kadonneiden henkilöiden kohteen ja alueen kartan. Päätimme lähteä tutkimaan metsää seuraavana päivänä. Yöllä lepomme keskeytti sekava hälytys. Leiriin valunut hiljaa aggressiivisia kasveja. Onneksi varsin hitaita. Taistelu pitkä ja vähäverinen.
Aamulla kuljimme kallioselle mäelle, johon etsimämme henkilöt olivat matkalla. Ehdimme nähdä pöllökarhun ennen kuin se huomasi meidät. Sanoivat pöllökarhuksi, itse en tunnistanut. Toinen aukko tiedoissa. Tarpeen korjata. Ehkä joskus tarpeeksi aikaa lukea. Vältimme vahvaa olentoa. Etsimme aikamme ennen kuin löysimme karttaamme merkityn luolan. Kävelimme väijytykseen. Onneksemme mukana minun lisäkseni toinenkin aarni. Aarneilla tarkat nenät, hankala yllättää. Taistelu kiivas, mutta voitokas. Väijytäjät erikoisia olentoja. Lentokykyisiä ja kykeneviä luomaan yliluonnollisen pimeyden. Loistavat aistit. Vielä paremmat kuin aarnien haju. Erehtymätön kuulo. Vielä hankalampia yllättää. Saimme yhden elävänä. Mahdollisesti arvokas tutkimuskohde. Valitettavasti löysimme myös kohteemme. Oletettavasti kohdanneet saman väijytyksen. Lisäksi löysimme kaksi paljon vanhempaa ruumista. Maahisia. Salainen kohtaaminen. Mahdollisesti jotain laitonta. Miksi täällä? Kaukana Valkovuonoista. Pihkametsä vaarallinen. Ehkä erityisen varovaisia. Keskustelu vain heidän korvilleen. Myös tunneli hyvin mielenkiintoinen. Selvästi työkaluin kaivettu. Syvemmältä romautettu tahallisesti. Palattava myöhemmin hakuin ja palkatun työvoiman kera. Jatkoimme metsästäjien etsintää. Olimme uudestaan onnekkaita ja näimme pöllökarhun ennen kuin se oli tietoinen meistä. Kulunut melko lyhyt aika aiemmasta kohtaamisesta. Täten kyseessä todennäköisesti sama yksilö. Sama yksilö kiertämässä tietyllä alueella; Johtopäätös: Kyseessä sen reviiri. Metsästäjät suunnanneet tänne. Johtopäätöksen jatko: Jääminen otuksen uhriksi erittäin todennäköinen skenaario. Olettamus: Metsästäjien ruumit löytyvät sen ruokailupaikalta. Nyt aggressiivinen olento jo todella lähellä. Ei hyvää piilopaikkaa. Ei ennalta sovittua suunnitelmaa. Ajauduimme taisteluun. Ylivoiman suomin eduin ja taidoin kaadoimme pedon. Myöhemmin löysimme sen pesän ja haetut metsästäjäpolot. Pystyimme palaamaan tehtävän antaneen Waden luo.
Ihailen paikallisten metsureiden urhoollisuutta. Alue selvästi vaarallinen. Illalla leiriin hiipi voimakkaita epäkuolleita. Tapahtuu kuulemma todella harvoin. Onnekasta että satuimme olemaan paikalla. Voitimme pahuuden oliot, mutta osa meistä vuodatti verta enemmän kuin on terveellistä. Lisäksi menetin apurini taistelussa. Oma taktinen virhe. Käskin tulilinjalle. Usutin Ronnin kuitenkin tulittamaan välittämättä. Piti tehdä. Epäkuolleille ei voinut antaa lisää aikaa. Ronni oli kovin pahoillaan. En ymmärrä miksi. Osaan rakentaa uuden apurin, mutta en uutta henkilöä. Näin oli turvallisempi. En tee samaa virhettä uudestaan.
Seuraavana iltana olimme jo Valkovuonoilla myymässä ja jakamassa ansaittua saalistamme. Ensimmäinen kerta kun käsittelen niin paljoa rahaa. Päätin rakentaa uudesta apuristani, Arguksesta, tukevarakenteisemman. Luulen, että säilytän siivet ja höyryvoimapuhaltimet. Saatamme joskus tarvita vertikaaliseen liikkumiseen kykenevää apuria. Ostin kaupungista myös vankkurit, mutta sain satulasepältä paheksuvia katseita kun pyysin häntä valmistamaan minun kokoiselleni kaksijalkaiselle sopivat valjaat ja länget, jotka soveltuvat vankkurien vetämiseen. Argus jaksaa laskelmieni ja testieni mukaan vetää vankkurit, joissa on tavarani ja minun kevyt varteni. Hän ei myöskään voi väsyä, joten minun pitäisi kestää vielä hevosilla liikkuvien ystävieni kannoilla. Näky on varmasti huvittava, kunnes keksin miten saan hänen rakenteensa kestämään kasassa metriä suuremmilla kokoonpanoilla. Sitten hänen pitäisi jaksaa vetää mukanaan myös raskaampia taakkoja. Käytän tätä kirjoittaessani pois löytämäämme kasaa kuparisia. Sain parin kilon painoisella kuparikolikkopussillani ja hopeisella ostettua Kiltatalolla itselleni litran normaalia parempaa olutta, joka on varmasti riittävästi minun kokoiselleni. Se olkoon ensimmäinen palkkioni itselleni. Joudan lopettaa jo kirjoittamisen, sillä huomaan lauseiden pituuden paisuvan, mikä on merkki humalatilastani. Ei hyvä. Kompakti ajattelu tehokkaampaa. Tehokas jäsentely poistaa virheitä. Odotan mielenkiinnolla minne nämä mielenkiintoiset henkilöt vievät minut seuraavaksi.

Morden Sep
Valkovuonoilla, 27 heinäkuuta, Vuonna 12 Varjon aikakautta (aka. Suuren Mullistuksen jälkeen)

Comments

Belmikor Belmikor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.