Shadowlands

Diplomatiaa ja turhautumista

Huhtikuun loppu on kalseampi kuin miesmuistiin. Monet manaavat sen johtuvan lähestyvästä uhasta. Valkovuonoilta on alkanut jo poismuutto. Kesän lopulla sen ennustetaan eskaloituvan joukkopaoksi. Kitkaa isolla kirkolla aiheuttavat myös kahdesta suuntaa kaupunkiin saapuvat hiisikansan jäsenet. Karhuntaljoihin ja punaisiin maalein sonnustautuneet Shamaanien piirin jäsenet Kulotista ovat jokaviikkoinen näky. Sodan uhka on vältetty, mutta Valkovuonojakin läntisemmän Kulotin hiisikansoilla on edelleen erittäin kovat vaatimukset; Turvapaikka kaupungin sisältä. Jotain mitä Valkovuonojen ylimmilläkään ei ole lupa antaa ilman Heidelin suostumusta. Ja suuret pyörät ovat tunnetusti hitaat. Kulotin väki ei tosin haasta riitaa sivistyneiden kansojen kanssa, vaan Mustanotkosta saapuvat edustajien kanssa. Nyanthin (uusien asukkaiden antama nimi paikalle) perustamisen jälkeen entisestä Mustanotkosta saapuvat bushien edustajat ovat yleinen näky kaupungin pohjoispuolella, Killan ja kaupungintalon liepeillä. Ja näiden eri tahojen edustajat ovat aivan liian yleinen iltainen näky joen varrella satama-alueella, jossa diplomaattiset erimielisyydet faktioiden välillä äityvät verisiksi useammin kuin eivät.
20. huhtikuuta viimeisinkin illuusio Whitefordin turvallisuudesta ja lintukotoudesta särkyy uutisten kiiriessä ympäri kaupunkia. “Pormestari on murhattu! Heidel lähettää edustajan hätätilavaaleihin ja tutkimusryhmän selvittämään tilanteen! Sotatilalaki astuu voimaan ja Vahdiston Komentajalle annetaan täysi toimivaltuus pitää Valkovuonot rauhallisena!” Seikkailijoiden ja Tutkimusmatkailijoiden Kilta palkkaa vartijoita ja pääsy kiltatalolle evätään kaikilta jotka eivät ole jäseniä. Sokerina pohjalla läntiseltä ekspeditiolta Kahnavaarasta saapuu palaava varustekuljetus, mukanaan muutaman kymmentä haavoittunutta ja Varjomaista saastunutta sotilasta ja muutama arkku. Jopa heillä on hankaluuksia päästä sisään tiukkaan suljetuista kaupungin porteista ja saastuneet päästetään sisään hoitoon vasta parin yön jälkeen kun uusi johtaja on saatu vakuuttuneeksi siitä ettei tartuntavaaraa ole.

12478_452929801528826_3755315951664552030_n.jpg

Comments

Belmikor Belmikor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.