Kaupunki - Valkovuono

Whiteford.

Sijaitsee pitkälle Varjomaille asti johtavan Vehtavirta varrella lännessä. Kehittynyt linnoitetusta kauppapaikasta. Nelisen tuhatta asukasta. On keskilännen liittovaltion kolmanneksi isoimman kaupungin, eli Heidelin, eräänlainen vasalli. Alunperin kauppapaikka erämaassa asuville metsästäjille, kullan ja muiden arvometallien kaivajille ja onnenonkijoille. Nykyään kaupungissa melko aktiivinen Tutkimusmatkailijoiden ja Seikkailijoiden Kilta.

Tiettävästi Whiteford perustettiin noin 200 vuotta sitten. Kronikoita tältä ajalta ei juuri ole ja tiedetään vain että paikka valittiin joen yli menevän kahlaamon takia ja maan alta kumpuavan pyhän lähteen takia. Kirkon kirjat kertovat että ensimmäinen rakennus kaupungissa oli aivan lähteen kupeeseen rakennettu pieni kappeli, jonka ympärille luostari kehittyi. Ympärille rakennettiin muurit ja Whiteford oli reilusti yli sata vuotta vain muutaman sadan ihmisen kommuuni ja Heideliin vietävien kauppatavaroiden koonti- ja lähtöpaikka. Mullistuksen aikaan kaupunkiin alkoi saapua kaikenlaista väkeä jonkun löydettyä kultaa lännessä kukkuloilta virtaavilta puroilta ja Whiteford kasvoi muutamassa vuodessa useampaan tuhanteen, ja vaikuttaa siltä että se tulee jatkamaan kasvuaan edelleen sitä mukaa kun uutta kauppatavaraa keksitään alkaa kasaamaan itään vietäväksi.

Valkovuonojen Kirkkaan Tähden Kirkko pitää rajamailla yllä varsin kattavaa kauppaa, josta ostettavissa on loitsujen ja juomien lisäksi myös Saasteelta suojaavia amuletteja.
Niinikään Valkovuonoilla toimii Jozan Alventiven ja Zander Filkoskin yhdistetty ase- ja magiaesinekauppa, Sankarin Alasin.

Maaliskuun puolesta välistä alkaen Whitefordilla on myös oma pieni kaupunkiin kuulumaton alueensa pidemmällä lännessä. Kahnavaaran varuskunta.
Via_Rosa_Vecchia_by_Nurkhular.jpg

Kaupunki - Valkovuono

Shadowlands Belmikor Belmikor